Nothing is impossible for You!

Jak jsem objevil Boha

27. 8. 2010 12:00
Rubrika: můj život

Dlouhou dobu jsem chodil do kostela jenom tak ze zvyku. V podstatě asi do svých patnácti let. Člověk tam má, když má štěstí, nějaké kamarády, vidí, že tam chodí i mnoho lidí z okolí a tak to považuje za správnou věc.

Když jsem se ale po čase začal zajímat, co mi to do života přináší, nějak jsem nemohl nic najít. Nějaký "kontakt s Bohem" pro mě byla jenom pohádka, kterou mi vykládal pan farář. Navíc okolí je k takovým lidem, co se nějak liší vždycky nepříčetné, takže mi víra jeden čas přinášela v životě dost problémy.

Ale co teď? Byl jsem ze všeho hrozně zmatený. Nevěděl jsem, jak dál a tak jsem se vydal objevovat duchovní svět na vlastní pěst. V dnešní době internetu není problém najít si informaci téměř o čemkoliv. První, co mě zlákalo bylo pozitivní myšlení. "Stačí plně ovládat své myšlenky a pocity a splní se vám, co chcete." Tak nějak by se to dalo charakterizovat. A skutečně mi to fungovalo. Každou situaci v životě jsem si vykládal tak, že JÁ jsem myslel tak a tak, že si za to můžu JÁ. Potom se mi kdosi snažil řici, že reinkarnace je naprosto normální, že člověk není schopen naučit se všemu za jediný život a tak dále.

Věnoval jsem se těmto věcem zhruba půl roku ve snaze mít lepší život, přečetl jsem spoustu knih, shlédl videa na internetu...   A ve výsledku jsem na tom ani zdaleka nebyl dobře. Popravdě ještě hůř.

Návrat ke křesťanství a k pravému Bohu u mě proběhl o těchto prázdninách na jedné křesťanské akci. Stala se mi tam jedna taková věc, někdo by možná řekl, že se mě dotkl Bůh, já osobně nevím jak to popsat. Od té doby je v mém nitru takový klid, nejsem frustrovaný z toho, že myslím negativně. Prostě vím, že mi Bůh už dávno určil cestu,  že se na něj můžu spolehnout a že mi dá do života to, co budu potřebovat. I když třeba sám vím, co bych teď nutně chtěl a potřeboval, spoléhám se na Něj, že mi to dá v ten pravý čas.

 

 

Zobrazeno 1793×

Komentáře

Luis

Děkuju za tak velký ohlas. Osobně si myslím, že víru si musí najít každý sám ať už je k ní vychováván od malička, nebo ne. Já jsem si svoji cestu za Bohem prodloužil přes okultizmus nebo spíš NewAge, ale nelituju toho. Kdybych nezjistil, co se za tím skrývá, pohlížel bych dnes na křesťanství zcela jinýma očima.

Eva66

Luisi, potkal jsi živého Boha, nebo On čekal na Tebe. Nech se Jím vést. Zažila jsem před léty, když jsem byla na dně, že nejsem sama. A to mě přivedlo do Boží náruče.

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější myšlenky

Autor blogu Grafická šablona Nuvio